A babaváró hitel

     A babaváró hitel

Ti is több gyermeket szeretnétek? Ha igen, a magyar fiatalok többségéhez tartoztok, ám sokaknál a piszkos anyagiak is közrejátszanak abban, hogy a kívánt babák végül mégsem születnek meg.

8 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 8 000 000 Ft
THM 6,99 %
Futamidő 13 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 8 000 000 Ft
 • Futamidő: 13 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Elmúlt már 21 éves
 • Rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel, összesen legalább 6 hónapos (a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos) munkaviszonya van
 • Legalább havi nettó 75 000 forintos rendszeres jövedelemmel rendelkezik
 • Nem szerepel mulasztással vagy visszaéléssel a KHR (régen BAR-lista) rendszerben, és rendelkezik az előírt dokumentumokkal

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról OTP Bank Nyrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 6,99 % kamattal Többreklám
100 000 000 Ft
Hitelösszeg 2 000 000 Ft - 100 000 000 Ft
THM 4,26 %
Futamidő 5 - 30 év
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Akár 100 000 000 Ft
 • Futamidő: 5 - 30 év

Hitel feltételei

 • Betöltötte a 23. életévét
 • Rendelkezik állandó (bejelentett) lakóhellyel
 • Eendelkezik otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefonnal vagy mobiltelefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Erste Bank Hungary Zrt.

Igényelj 2 000 000 Ft hitelt 4,26 % kamattal Többreklám

     A babaváró hitel

Jelenleg több olyan pénzügyi lehetőség van, mely segítheti azt, hogy a pénz ne legyen akadály a gyermekvállalásban, ismeritek ezeket? Ilyenek például a következők:

E sorba illik a 2019. július 1-től házastársaddal együtt akár általad is igényelhető, maximum 10 millió forintot elérő babaváró hitel, mely ráadásul

A hitel felvételének persze vannak személyi feltételei, azaz

Ha mindez megvan, és emellett megfelelően hitelképesek vagytok, azaz rendelkeztek a hitel felvételéhez szükséges mértékű jövedelemmel, és nem vagytok fent az adóslistán, azaz a már több cikkünkben említett Központi Hitelinformációs Rendszer – KHR, lánykori nevén BAR – listán, már igényelhetitek is a valóban rendkívül kedvező babaváró hitelt.

Amire vigyáznod kell

Bár a hitel részleteit a felvétel után kamatmentesen kezditek fizetni, azaz a kamatot az állam fizeti helyettetek, a hitel csak akkor marad öt év után is kamatmentes, ha ez idő alatt legalább egy gyermeketek megszületik, vagy az 5 év lejárta előtt magzatotok legalább a 12. hetet betölti.

Talán jó hír, hogy amennyiben valamiért mégsem lehetne gyermeketek, a gyermekvállalás  örökbefogadással is teljesíthető. Ha azonban ezek egyike sem valósul meg, akkor a hatodik évtől piaci kamatokkal együtt kell tovább fizessétek a hitelt, ráadásul az 5 év alatt igénybe vett kamattámogatást is vissza kell fizessétek, mégpedig egy összegben.

Hol veheted fel a babaváró hitelt?

Szinte bárhol, azaz valószínűleg a saját bankodban is, ám érdemes előbb kalkulátorunk  igénybe vételével tájékozódnotok róla hogy hol milyen feltételekkel van erre módotok. Megeshet ugyanis, hogy – más hitelfelvételi kérelemhez hasonlóan –  a jövedelmetek alapján elutasítanak benneteket, vagy előfordulhat az is, hogy a választott bankban nem a teljes, 10 milliós hitelt hajlandóak számotokra folyósítani, csak egy részét. Sok bank ugyanis kisebb – nagyobb mértékben eltétr a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatótól, mégpedig lefelé, ami a ti szempontotokból azt jelenti, hogy van, ahol a 10 milliós hitel felvételéhez elegendő 130ezer Ft-os igazolt jövedelem, ám van, ahol mondjuk 198 ezer forintot várnak el ugyanehhez. Mindezzel az a fő probléma, hogy bár elutasítás esetén később fordulhattok más bankhoz is, a hatályos törvényi szabályozás szerint – melyet a 44/2019. (III. 12.) kormányrendeletből - https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1900044.KOR - ismerhettek meg részleteiben - a babaváró hitelt mindössze egyszer igényelhetitek, tehát ha nem a ti adottságaitoknak megfelelő bankhoz fordultok, eleshettek a lehetséges hitel egy részétől.

Fontos tehát, hogy a pontos részletek megismeréséhez keressétek fel a számotokra teljes körű segítséget nyújtó kalkulátorunkat, és így – más hitelfelvételhez hasonlóan – ez alkalommal is biztosra mehettek!


A babaváró hitel értékelés: 4.5/5 közül 22 szavazat.
Dr. Kékesi Raymund Dr. Kékesi Raymund
Szerzőnk hat évig egy piacvezető pénzügyi tervező és tanácsadó cégnél dolgozott, előbb tanácsadóként, majd egy szakmai csoportot vezetve. További információk...

Üzemeltető

Hitelkalkulátor Coolfinance.hu:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
A társaság nem kínál semmilyen pénzügyi terméket.

A portálról

Coolfinance.hu egy hitelkalkulátor oldal. Számunkra érték az átláthatóság és a hiteles információ. Segítünk kiválasztani a neked megfelelő hitelt.