Jelzáloghitel

     A jelzáloghitel leggyakoribb típusai

A jelzáloghitel az egyik leggyakoribb hitelfajta, és felvételének célja által meghatározott típusa szerint lehet szabad felhasználású, építési- vagy lakáshitel, adósságrendező hitel, vállalkozói hitel, vagy éppen szolgálhat hitelkiváltást is.

45 000 000 Ft
Hitelösszeg 2 000 000 Ft - 45 000 000 Ft
THM 7,9 %
Futamidő 24 - 360 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 45 000 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 360 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Budapest Bank Zrt.

Igényelj 2 000 000 Ft hitelt 7,9 % kamattal Többreklám
8 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 8 000 000 Ft
THM 6,99 %
Futamidő 13 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 8 000 000 Ft
 • Futamidő: 13 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Elmúlt már 21 éves
 • Rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel, összesen legalább 6 hónapos (a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos) munkaviszonya van
 • Legalább havi nettó 75 000 forintos rendszeres jövedelemmel rendelkezik
 • Nem szerepel mulasztással vagy visszaéléssel a KHR (régen BAR-lista) rendszerben, és rendelkezik az előírt dokumentumokkal

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról OTP Bank Nyrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 6,99 % kamattal Többreklám
10 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 6,95 %
Futamidő 12 - 96 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Elérhető hitelkeret: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 96 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Sberbank Magyarország Zrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 6,95 % kamattal Többreklám
10 000 000 Ft
Hitelösszeg 400 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 7,49 %
Futamidő 36 - 96 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 36 - 96 hónap

Hitel feltételei

 • Betöltötte a 23. életévét
 • Rendelkezik állandó (bejelentett) lakóhellyel
 • Eendelkezik otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefonnal vagy mobiltelefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető
 • Nyugdíjjal vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelemmel rendelkezik, melynek nettó összege az adós esetén: Most Személyi Kölcsön esetén: 80 000 Ft-nál nem kevesebb, Most Extra Személyi Kölcsön esetén 250 000 Ft-nál nem kevesebb
 • legalább 3 hónapja valamely magyarországi banknál vezetett lakossági forgalmazói vagy elfogadható jogcímmel (közleménnyel) érkező munkabér- vagy nyugdíjjóváírást tartalmazó bankszámlával rendelkezik
 • nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábban BAR) negatív listáján
 • munkahelye nem áll felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Erste Bank Hungary Zrt.

Igényelj 400 000 Ft hitelt 7,49 % kamattal Többreklám
7 000 000 Ft
Hitelösszeg 200 000 Ft - 7 000 000 Ft
THM 7,45 %
Futamidő 36 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 7 000 000 Ft
 • Futamidő: 36 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Raiffeisen Bank Zrt.

Igényelj 200 000 Ft hitelt 7,45 % kamattal Többreklám
10 000 000 Ft
Hitelösszeg 500 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 7,22 %
Futamidő 12 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról CIB Bank Zrt.

Igényelj 500 000 Ft hitelt 7,22 % kamattal Többreklám

     A jelzáloghitel leggyakoribb típusai

Ha ilyen, rendeltetésénél fogva általában 10 000 000 forintot elérő vagy annál nagyobb összegű hitel felvételén töröd a fejed, sajnos elfelejtheted a fedezet nélküli személyi kölcsönöket és gyorshiteleket, hiszen a törlesztőrészletek vállalása és ehhez megfelelő bevételeid igazolása mellett gondoskodnod kell hozzá fedezetként felajánlható ingatlanról is. 

A jelzáloghitel leggyakoribb típusai

Jelzálog alapú lakáshitelt leggyakrabban lakásvásárlási céllal vesznek fel a magyarok. Ha te is ezen gondolkodsz, a megvásárolt ingatlanon kívül további (ingatlan)fedezetre is szükséged lesz, mely értékét tekintve meg kell feleljen vagy nagyobb kell legyen a kölcsönt nyújtó bank által megkövetelt minimális értéknél, melyet kalkulátorunk segítségével a többi fontos adathoz hasonlóan ugyancsak megismerhetsz.

A kamatszintek és a teljes hiteldíj mutatók (THM) a különböző hitelek esetében teljesen eltérőek lehetnek, már csak azért is, mert az ingatlan célú jelzáloghiteleken belül léteznek piaci kamatozású, valamint államilag támogatott, alacsonyabb kamatozású hitelek, de adott esetben választhatsz úgynevezett nem lakáscélú hitelt is.

Mindenképp érdemes utánajárnod, hogy éppen létezik-e olyan államilag támogatott lakáscélú hitel, melyre jogosult vagy, hiszen ez esetben bizonyos feltételek megléte esetén az állam átvállalja helyetted a piaci kamatok egy részét. 

Kalkulátorunk ebben is a segítségedre lehet, s persze abban is, hogy rálelj úgynevezett minősített fogyasztóbarát lakáshitel megjelölésű pénzpiaci termékekre. E minősítést a Magyar Nemzeti Bank alkotta meg és adja egy elég szigorú követelményrendszer alapján, éppen azért, hogy könnyítse a lakáshitelek biztonsági és egyéb fogyasztói szempontok alapján történő összehasonlítását.

Előfordulhat, hogy szabad felhasználású hitelt akarsz felvenni. Igaz, hogy ahogy arról eddig is írtunk, a szabad felhasználású hitelek esetében többnyire nincs szükség ingatlanfedezetre, de ha 10 millió forintnál nagyobb összeget akarsz így kölcsönözni, a lakáshitelhez hasonlóan ez esetben sem kerülheted el az ingatlanfedezet nyújtását.

Bár a szabad felhasználású hitelnek számos előnye lehet még egy építkezés folyamán is, figyelj rá, hogy a szabad felhasználású hitelek általában drágábbak a kötött célúaknál, azaz többnyire magasabb a kamatszintjük és a teljes hiteldíj mutatójuk, azaz THM-jük, mint például egy építési hitelnek.

Milyen ingatlant kínálhatsz fel hiteled fedezetéül?

A banknak vagy pénzintézetnek fedezetül felkínálható ingatlan Magyarország területén lévő, teher- és igénylésmentes, önállóan forgalomképes, végleges műszaki állapotú, rendezett tulajdoni állapotú kell legyen, melynek tulajdonosa magánszemély. Ha pótingatlant is bevonsz a fedezeti körbe, természetesen azzal kapcsolatban is teljesíteni kell az iménti banki előírásokat. Fizetőképességed mellett fontos hitelbírálati tényező lehet a hiteled fedezetként felajánlott ingatlan(ok) értéke is.

Típusát tekintve ez lehet családi ház, társasházi lakás, hétvégi ház vagy üdülő, vegyes funkciójú ingatlan, építési telek vagy termőföld. Kiegészítő ingatlanként fel lehet ajánlani mellé például önálló helyrajzi számon bejegyzett garázst is. (A fentebb említett nem lakáscélú hitelek esetében a garázs és az üdülő is szolgálhat önálló fedezetként.)

Fontos figyelembe venned, hogy az üzleti típusú vagy vegyes funkcióval ellátott ingatlant nem minden bank fogadja el fedezetként!

Szükséged van-e önerőre is a jelzálog mellett?

Ahogy azt a hiteleket általánosságban bemutató cikkünkben már megmutattuk neked, a bővítési, felújítási és korszerűsítési céllal felvett lakáshitelekhez nem szükséges önerő. Ezekben az esetekben akár az elvégezni kívánt munkálatokról benyújtott költségvetés 100%-át is finanszírozhatod a hiteledből, ha az nem haladja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át. Lakásvásárlási céllal felvett hitel esetében azonban – túl azon, hogy megfelelsz az általános hitelfelvételi feltételeknek – önerőt is fel kell mutass, hiszen a jogszabály által meghatározott finanszírozási korlát forint alapú jelzálog esetében – s ma Magyarországon csak forint alapú hitelt vehetsz fel – a megvásárolni kívánt célingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-ában van meghatározva. Lakásvásárlás esetében önerőnek csak a készpénz számít, ám ha például építkezel vagy házat bővítesz, önerőként fogadható el a kiegészítő ingatlanfedezet, a helyszínen tárolt építőanyag, továbbá bizonyos bankoknál a már elkészült munka értéke is.

Felvehetsz-e jelzáloghitelt, ha szerepelsz a KHR listán?

Jó hírünk számodra, hogy ha véletlenül benne vagy a Központi Hitelinformációs Rendszer  (leánykori nevén Bar-lista) adatbázisában, mint rendezetlen adóssággal rendelkező magánszemély, a helyzet – más hitelekkel ellentétben – jelzáloghitel esetében bár nehéz, de nem teljesen reménytelen. Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy ilyen esetben mely bankok milyen feltételekkel nyújtanak számodra hitelt.

Ha döntöttél

Ha a fentiek elolvasása után még mindig elszántnak érzed magad a hitel felvételére, és megbizonyosodtál róla, hogy az itt bemutatott feltételek alapján hitelképesnek tűnsz, a pontos számításhoz, azaz az előnyök és hátrányok megfelelő mérlegelésével számodra legmegfelelőbb hitel kiválasztásához semmiképpen ne felejtsd el igénybe venni ingyenes kalkulátorunk szolgáltatásait!


A jelzáloghitel leggyakoribb típusai értékelés: 4.5/5 közül 801 szavazat.
Dr. Kékesi Raymund Dr. Kékesi Raymund
Szerzőnk hat évig egy piacvezető pénzügyi tervező és tanácsadó cégnél dolgozott, előbb tanácsadóként, majd egy szakmai csoportot vezetve. További információk...

Üzemeltető

Hitelkalkulátor Coolfinance.hu:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
A társaság nem kínál semmilyen pénzügyi terméket.

A portálról

Coolfinance.hu egy hitelkalkulátor oldal. Számunkra érték az átláthatóság és a hiteles információ. Segítünk kiválasztani a neked megfelelő hitelt.