Vállalkozói hitel

     A vállalkozói hitelek időtartama és fajtái

Széchenyi István 1830-ban megjelent remekműve, a Hitel közkeletűvé tette azt a ma is érvényes gondolatot, hogy megfelelő hitelezési formák és rendszer nélkül igazából nem lehet fejlődési pályára állítani a gazdaságot.

45 000 000 Ft
Hitelösszeg 2 000 000 Ft - 45 000 000 Ft
THM 7,9 %
Futamidő 24 - 360 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 45 000 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 360 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Budapest Bank Zrt.

Igényelj 2 000 000 Ft hitelt 7,9 % kamattal Többreklám
10 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 6,95 %
Futamidő 12 - 96 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Elérhető hitelkeret: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 96 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Sberbank Magyarország Zrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 6,95 % kamattal Többreklám
10 000 000 Ft
Hitelösszeg 400 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 7,49 %
Futamidő 36 - 96 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 36 - 96 hónap

Hitel feltételei

 • Betöltötte a 23. életévét
 • Rendelkezik állandó (bejelentett) lakóhellyel
 • Eendelkezik otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefonnal vagy mobiltelefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető
 • Nyugdíjjal vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelemmel rendelkezik, melynek nettó összege az adós esetén: Most Személyi Kölcsön esetén: 80 000 Ft-nál nem kevesebb, Most Extra Személyi Kölcsön esetén 250 000 Ft-nál nem kevesebb
 • legalább 3 hónapja valamely magyarországi banknál vezetett lakossági forgalmazói vagy elfogadható jogcímmel (közleménnyel) érkező munkabér- vagy nyugdíjjóváírást tartalmazó bankszámlával rendelkezik
 • nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábban BAR) negatív listáján
 • munkahelye nem áll felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Erste Bank Hungary Zrt.

Igényelj 400 000 Ft hitelt 7,49 % kamattal Többreklám
7 000 000 Ft
Hitelösszeg 200 000 Ft - 7 000 000 Ft
THM 7,45 %
Futamidő 36 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 7 000 000 Ft
 • Futamidő: 36 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Raiffeisen Bank Zrt.

Igényelj 200 000 Ft hitelt 7,45 % kamattal Többreklám
9 900 000 Ft
Hitelösszeg 400 000 Ft - 9 900 000 Ft
THM 6,5 %
Futamidő 24 - 120 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Elérhető hitelkeret: Akár 9 900 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 120 hónap

Hitel feltételei

 • 18. betöltött életév
 • Magyar állampolgárság
 • Állandó magyarországi bejelentett lakcím
 • Igazolható jövedelem és munkaviszony, melyben nem áll próbaidő vagy felmondás alatt "Nem szerepel a bankok általvezetett bankközi tiltó listán (BAR)

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Magyar Cetelem Zrt.

Igényelj 400 000 Ft hitelt 6,5 % kamattal Többreklám

     A vállalkozói hitelek időtartama és fajtái

Hiába van egy kiváló ötleted, találmányod vagy termékfejlesztésed, vagy már működő vállalkozás tulajdonosaként hasztalanul lelsz rá egy olyan eszközre, mellyel nagyon felpörgethetnéd a termelést vagy az üzletmenetet, ha külső anyagi forrás bevonása nélkül a lehetőség csupán lehetőség marad. Szerencsére ma már a pénzpiac számtalan vállalkozói hitel lehetőségét nyújtja számodra. A továbbiakban elsősorban a kis- és középvállalkozások, azaz a KKV-k rendelkezésére álló hitelek fajtáiról, valamint arról olvashatsz, hogy mi mindenre kíváncsiak a bankok, mielőtt hitelt adnak a cégednek.

A vállalkozói hitelek időtartama és fajtái

Futamidő szerint elkülöníthetünk rövid-, azaz 1 évre, közép-, azaz 2-5 évre, és hosszú távra, vagyis 6-20 éves időtávra nyújtott hiteleket.

A hitelek célját tekintve különbséget kell tennünk az úgynevezett beruházási hitelek, valamint a forgóeszközhitelek között. 

A beruházási hitel többnyire egy évnél hosszabb futamidejű. Ezt a hitelfajtát állíthatod egyetlen cél szolgálatába egy konkrét beruházás megvalósítása érdekében, vagy felvehetsz a vállalkozásod később keletkező forrásainak terhére úgynevezett nem cél jellegű beruházási hitelt. Ez utóbbi tulajdonképpen a később keletkező cash-flow-d előre, kölcsönből való biztosítása egyfajta pénzügyi mozgásszabadság érdekében.

Természetesen nem csak távlatilag lehet szükséged anyagi forrásra, ezért az átmeneti, avagy rövid lejáratú forgóeszköz hitel többnyire az (áru)készlet, továbbá a vevőkkel szembeni követelések által okozott időszakos bevétel-hiányok finanszírozására szolgálhat, a tartós forgóeszköz-lekötést szolgáló középtávú hitel pedig a forgóeszköz-lekötés tartós növekményét finanszírozhatja. 

A középtávú forgóeszközhitel részleteit a beruházási hitelekhez hasonlóan a később, adott esetben részben vagy egészben éppen a beruházás következtében keletkező bevételeidből fizetheted. (A bank persze nem fogja ellenőrizni, hogy honnan a forrás, hiszen neki az a lényeg, hogy időben törlesszél.)

Kell-e fedezet a vállalkozói hiteledhez? 

Bár a pénzpiacon léteznek az úgynevezett minősített adós kategóriába tartozó nagyvállalatok számára fedezet nélküli, azaz bianco hitelek is, a KKV-k gyakorlatilag csak megfelelő ingatlan vagy tárgyi, azaz eszközfedezettel vehetnek fel banki vagy pénzintézeti kölcsönt. A hitel fedezete lehet a tulajdonos mint magánszemély által elhelyezett bankbetét is, ráadásul a bankok az ilyen célból elhelyezett betétekre gyakran az átlagosnál magasabb kamatot fizetnek.

Elvárás mindemellett többnyire a tulajdonos személyes kezességvállalása, mely lehet egyszerű kezesség vagy készfizető kezesség. Az első esetben a kezesen csak akkor hajtható be a tartozás, ha az adóson, azaz a cégen ez a próbálkozás már elbukott, míg a második esetben nincs ilyen sorrendi megkötöttség.

Mire kíváncsiak még a bankok?

Milyen papírokra lesz szükséged kérelmed beadásához?

Készülj fel rá, hogy jóval több mindent fognak kérni tőled, mint egy átlagos lakossági hitel esetében. Az általad megírandó, de legalább formai előírásokkal nem terhelt hitelkérelmednek tartalmaznia kell hiteligényed szöveges indoklását, a kért hitel konkrét célját, felvételének indokát és a fentiek szerint megnevezett besorolását, összegét, a felvétel tervezett időpontját, a jövőbeni törlesztés megkezdésének időpontját és az általad javasolt ütemezés tervét, valamint a felajánlott fedezeteket és biztosítékokat. Ha fejlesztési hitelt szeretnél, el kell árulnod, annak mi a célja, s mindez miért időszerű, s ki kell térj a várható megtérülési időre és az esetleges kockázatokra is.

A bankok kíváncsiak rá, hogy miből gondolod majd fizetni a törlesztőrészleteket, és ezért, valamint az általad javasolt futamidő és a törlesztés gyakoriságának megfelelő indoklásához célszerű bemutatnod céged korábbi, majd a hitelfelvételt követő tervezett gazdálkodását, s annak részeként a beruházás következtében várható hozamok, növekmények ütemezését.

Ha projekthitelben gondolkodsz, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését és benyújtását sem úszhatod meg.

Az általad mondottak alátámasztásához szükséged lesz a főkönyvi kivonatokra, az utolsó pár év számviteli beszámolójára, továbbá fontosabb partnereid bemutatására, és természetesen be kell mutatnod főbb termékeidet is.

A beadáshoz és a tulajdon- és cégvezetői viszonyok igazolásához szükséged lesz persze a cégbírósági bejegyzés hiteles másolatára, valamint többnyire egy NAV nullás igazolásra is. (Ha ilyet esetleg nem tudnál beszerezni, ám a hitelre mindenképp szükséged van, akkor se csüggedj el nagyon. Kalkulátorunk segítségével valószínűleg fogsz találni olyan bankot, amelyik ilyen esetben is adhat a cégednek hitelt.)

Mielőtt hitelkérelmedet összeállítanád és benyújtanád,

rábízván a továbbiakat a hitelbírálókra, ingyenesen igénybe vehető kalkulátorunk segítségével mindenképp tájékozódj arról, hogy az adott időpontban vagy belátható időn belül milyen speciális kedvezmények, konkrét céljaidra alkalmas, államilag támogatott vagy más okból alacsonyabb kamatozású hitelek és/vagy speciális hitelkonstrukciók állnak a rendelkezésedre. Nagyon nagy különbség lehet ugyanis a kínált vállalati hitelek kamata, THM-je és egyéb feltételei közt.


A vállalkozói hitelek időtartama és fajtái értékelés: 4.5/5 közül 790 szavazat.
Dr. Kékesi Raymund Dr. Kékesi Raymund
Szerzőnk hat évig egy piacvezető pénzügyi tervező és tanácsadó cégnél dolgozott, előbb tanácsadóként, majd egy szakmai csoportot vezetve. További információk...

Üzemeltető

Hitelkalkulátor Coolfinance.hu:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
A társaság nem kínál semmilyen pénzügyi terméket.

A portálról

Coolfinance.hu egy hitelkalkulátor oldal. Számunkra érték az átláthatóság és a hiteles információ. Segítünk kiválasztani a neked megfelelő hitelt.