Diákhitel

     Diákhitel

A kedvező konstrukcióknak, az újonnan bevezetett nyelvtanulási diákhitelnek, továbbá a törlesztési és a törlesztés alatt érvényesíthető családi kedvezményeknek köszönhetően egyre nő az érdeklődés a diákhitelek iránt, s eddig már több, mint 400 ezren éltek e lehetőséggel.

600 000 Ft
Hitelösszeg 25 000 Ft - 600 000 Ft
THM 24,9 %
Futamidő 90 - 180 nap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 600 000 Ft
 • Futamidő: 90 - 180 nap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév
 • Érvényes személyazonosító okmány
 • Bejelentett magyarországi lakcím
 • Legalább 3 hónapos munkaviszony vagy nyugdíj
 • Magyarországon vezetett bankszámla

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról MikroCredit Zrt.

Igényelj 25 000 Ft hitelt 24,9 % kamattal Többreklám
9 900 000 Ft
Hitelösszeg 400 000 Ft - 9 900 000 Ft
THM 6,9 %
Futamidő 12 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 9 900 000 Ft
 • Futamidő: 12 – 84 hónap

Hitel feltételei

 • Ha deviza belföldi személy
 • Aki betöltötte 20. életévét
 • Magyarországi állandó lakcíme van
 • Legalább 3 hónapja, ugyanazon munkáltatónál eltöltött munkaviszonyból vagy nyugdíjból származó igazolt, rendszeres jövedelme van
 • Munkaviszonyában nem áll próbaidő vagy felmondás alatt
 • Vezetékes telefonon való közvetlen elérhetősége van a tartózkodási címén vagy a munkahelyén, és
 • Nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Oney Magyarország Zrt

Igényelj 400 000 Ft hitelt 6,9 % kamattal Többreklám
1 500 000 Ft
Hitelösszeg 40 000 Ft - 1 500 000 Ft
THM 10,9 %
Futamidő 3 - 30 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 1 500 000 Ft
 • Futamidő: 3 – 30 hónap

Hitel feltételei

 • Be kell töltenünk a 18. életévünket
 • Rendelkeznünk kell bejelentett magyarországi lakcímmel
 • Rendelkeznünk kell igazolt, állandó jövedelemmel
 • Rendelkeznünk kell saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával (ez nem szükséges amennyiben az „Otthoni Szolgáltatást” vesszük igénybe)

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Provident Pénzügyi Zrt.

Igényelj 40 000 Ft hitelt 10,9 % kamattal Többreklám
7 000 000 Ft
Hitelösszeg 200 000 Ft - 7 000 000 Ft
THM 7,45 %
Futamidő 36 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 7 000 000 Ft
 • Futamidő: 36 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Raiffeisen Bank Zrt.

Igényelj 200 000 Ft hitelt 7,45 % kamattal Többreklám
7 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 7 000 000 Ft
THM 8,41 %
Futamidő 12 – 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 7 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról UniCredit Bank Hungary Zrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 8,41 % kamattal Többreklám
9 900 000 Ft
Hitelösszeg 400 000 Ft - 9 900 000 Ft
THM 6,5 %
Futamidő 24 - 120 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Elérhető hitelkeret: Akár 9 900 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 120 hónap

Hitel feltételei

 • 18. betöltött életév
 • Magyar állampolgárság
 • Állandó magyarországi bejelentett lakcím
 • Igazolható jövedelem és munkaviszony, melyben nem áll próbaidő vagy felmondás alatt "Nem szerepel a bankok általvezetett bankközi tiltó listán (BAR)

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Magyar Cetelem Zrt.

Igényelj 400 000 Ft hitelt 6,5 % kamattal Többreklám

     Diákhitel

Ha te még nem vagy köztük, ám úgy érzed, szükséged lenne egyetemista éveid vagy más tanulmányaid zavartalanabb lebonyolításához egy kedvező, csak munkába állásod után visszafizetendő szabad felhasználású kölcsönre, olvass tovább, mert cikkünkben bemutatjuk neked ezt a lehetőséget.

A diákhitel egy szabad felhasználású hitel, amelyet például Te is felvehetsz, ha még nem töltötted be 45. életévedet, s magyar állampolgár vagy, vagy ha nem, akkor elismertek téged az illetékes szervek menekültként, esetleg már letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezel, vagy legalábbis a 2007. évi I. törvény előírásainak megfelelően Magyarországon a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezel. Szükséges persze ezen felül, hogy folyamatban lévő hallgatói jogviszonyod legyen egy felsőoktatási intézményben. 

Ha állami ösztöndíjas hallgató vagy, nappali, esti, levelező vagy távoktatásos tagozaton, akkor a Diákhitel I.-re vagy jogosult, ha önköltséges képzésben veszel részt, akkor a Diákhitel II. áll rendelkezésedre. Az igénylés és folyósítás feltétele, hogy ne rendelkezzél érvényes szabad felhasználású diákhitel szerződéssel, és ne legyen korábban megszűnt, ám még teljes egészében vissza nem fizetett diákhiteled sem. 

Megtagadhatják tőled akkor is a diákhitel felvételét, ha véletlenül jogerősen ítéltek téged szabadságvesztésre, melyet még nem töltöttél ki, s amely még végrehajtható. Ez esetben csak akkor van reményed ilyen módon pénzhez jutni, ha a bíróság feltételesen szabadlábra bocsátott.

A Diákhitelt alapesetben 11 tanulmányi félévre lehet felvenni, és egy -egy félévben legfeljebb 5 tanulmányi hónapra. A jogosultsági idő semmilyen esetben nem haladhatja meg a 14 félévet.

Nyelvtanulási diákhitel

Ha felsőoktatási hallgatóként nem rendelkezel még a diplomádhoz szükséges nyelvvizsgával, felveheted a diákhitelt nyelvtanulás céljából is. E lehetőség akkor is elérhető a számodra, ha bár már tanulmányaidat befejezted, épp a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatod kézbe a diplomádat. A nyelvtanulási hitel speciális igénylési feltételeit a másik két diákhitel fajta egyéb részleteihez hasonlóan a www.diakhitel.hu oldalon ismerheted meg.

Hol és hogyan igényelheted a diákhitelt?

A diákhitel igénylését egyetemed vagy főiskolád oktatási rendszerén, azaz a Neptunon vagy az ETR-en keresztül is kezdeményezheted, s ez esetben a rendszerben rögzített adataidat automatikusan átveszi a Diákhitel Központ. Ha ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkezel, még az aláírást is intézheted elektronikusan, s így az ügyintézéshez személyes megjelenésre sem lesz szükséged. 

Ha nincs ügyfélkapud, vagy az adatlapokat a Diákhitel Központ online ügyintézési felületén, a diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül a Hiteligénylés menüpontban töltötted ki, akkor a kitöltött és kinyomtatott papírokat a Diákhitel központ személyes ügyfélszolgálatán vagy nagyobb postahelyeken, illetve együttműködő bankok, takarékszövetkezetek – melyek részletes listája itt található –  kijelölt fiókjaiban kell leadnod, a papírokat az átvételre jogosult személy előtt aláírva. A hitelszerződés megkötésére közokiratban foglalt meghatalmazás útján is van lehetőség. 

Milyen okmányokra lesz szükséged az igényléshez?

A szokásos hiteligénylésekhez hasonlóan személyazonosságod igazolásához kérni fogják a személyi igazolványodat, vagy az útleveledet, esetleg a kártya formátumú jogosítványodat, vagy a menekült státuszt igazoló személyi igazolványodat, EGT-állampolgárként kapott tartózkodási engedélyedet, továbbá a lakcímkártyádat és az adóigazolványodat. Ha hallgatói jogviszonyod meglétét főiskolád vagy egyetemed tanulmányi osztálya is igazolja, hitelszerződésed azonnal hatályba lép.

Mekkora lehet a diákhitel összege?

A Diákhitel összege felmért szükségleteidtől függően havi 15 000 és 70 000 Ft. közötti összeg lehet, és ezt havi részletekben vagy félévente egy összegben veheted fel. A szemeszterenkénti legnagyobb összeg tehát 350 000 Ft.-ot érhet el.

És a kamat?

A jelenlegi ügyleti kamatszint 1,99%, ám a kamat változó, s mértékét a Diákhitel Központ a kormányrendeletben szabályozottak szerint határozza meg. A kamat tehát félévente változik, s a szabályozást érdemes figyelemmel követned a Diákhitel Központ honlapján. A kamatszámítás az első folyósítás napjától kezdődik, és a kamatot a kölcsön teljes visszafizetéséig kell fizesd.

A hitelfelvétel és a kamatfizetés szabályozásból eredő kockázatai

Mindegyik diákhitel napi kamatozású, azaz felvételének első napjától a visszafizetés napjáig napi szinten halmozódik a tőketartozásra számított kamat. A meg nem fizetett kamat minden év végén tőkésítésre kerül, ezért a felvett hitelösszeg folyamatos előtörlesztés vagy előteljesítés nélkül elég nagy arányban növekedhet. 

Amire még figyelj a törlesztésnél

A diákhitel törlesztését a hallgatói jogviszonyod megszűnését követő negyedik hónapban kell megkezdd, s ez alól az sem ad felmentést, ha éppen regisztrált álláskereső vagy. Ha a törlesztőrészlet nem érkezik meg minden hónap 12.-ig a Diákhitel Központ számlájára, lejárt tartozásodat a rendes ügyleti kamatnál magasabb késedelmi kamat fogja terhelni.


Diákhitel értékelés: 4.5/5 közül 901 szavazat.
Dr. Kékesi Raymund Dr. Kékesi Raymund
Szerzőnk hat évig egy piacvezető pénzügyi tervező és tanácsadó cégnél dolgozott, előbb tanácsadóként, majd egy szakmai csoportot vezetve. További információk...

Üzemeltető

Hitelkalkulátor Coolfinance.hu:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
A társaság nem kínál semmilyen pénzügyi terméket.

A portálról

Coolfinance.hu egy hitelkalkulátor oldal. Számunkra érték az átláthatóság és a hiteles információ. Segítünk kiválasztani a neked megfelelő hitelt.