Hitelfelvétel

     Hitelfelvétel

Ha az oldalunkat látogatod, elképzelhető, hogy bizonyos céljaid megvalósításához külső anyagi forrás bevonásán, azaz hitelfelvételen töröd a fejed.

10 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 10 000 000 Ft
THM 6,95 %
Futamidő 12 - 96 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Elérhető hitelkeret: Akár 10 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 96 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról Sberbank Magyarország Zrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 6,95 % kamattal Többreklám

K&H

K&H 5
7 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 7 000 000 Ft
THM 8,5 %
Futamidő 12 - 120 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 7 000 000 Ft
 • Futamidő: 12 - 120 hónap

Hitel feltételei

 • Budapest Bank, Erste Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank vagy UniCredit Bank ügyfél vagy
 • Webkamerás számítógéped és internetbank hozzáférésed van
 • Nincs társszámla tulajdonos a számládon

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról K&H Bank Zrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 8,5 % kamattal Többreklám
5 000 000 Ft
Hitelösszeg 300 000 Ft - 5 000 000 Ft
THM 14,8 %
Futamidő 24 - 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 5 000 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról MKB Bank Nyrt.

Igényelj 300 000 Ft hitelt 14,8 % kamattal Többreklám
8 000 000 Ft
Hitelösszeg 200 000 Ft - 8 000 000 Ft
THM 8,06 %
Futamidő 24 – 84 hónap
Info Többreklám

Gyors információ

Hitelfajták

 • Havi törlesztőrészlet: Akár 8 000 000 Ft
 • Futamidő: 24 - 84 hónap

Hitel feltételei

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18. életév

A szolgáltatóról

Még több információ a szolgáltatóról FHB Mortgage Bank Co. Plc.

Igényelj 200 000 Ft hitelt 8,06 % kamattal Többreklám

     Hitelfelvétel

Az egyes hitelfajták – azaz a banki és nem banki hitelek, a jelzáloghitel, a lakáshitel, az autóhitel és autólízing, a gyorskölcsön és a mikrohitel, valamint a személyi kölcsön, továbbá a diákhitel és az adósságrendező és hitelkiváltó hitelek – főbb jellemzőit már több cikkünkben bemutattuk számodra, ezért most az általános feltételeket járjuk körbe, és megmutatjuk, mi mindenre vigyázz. Vizsgáljuk meg elsőként, hogy mik Magyarországon a hitelfelvétel feltételei.

A hitelfelvétel általános feltételei

A törvényi és banki előírások szerint akkor vehetsz fel hitelt, 

Érdemes minél nagyobb jövedelmet igazolnod, hiszen nagysága a minden pénzintézetre nézve kötelező JTM, azaz a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató miatt meghatározza, hogy mekkora hitelt vehetsz fel, továbbá nagyobb jövedelemmel adott esetben kedvezőbb kamatozású hitelt kaphatsz, s jövedelemszinted így közvetve a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató nagyságát is befolyásolni fogja.

A hitelfelvételt adott esetben meg kell előzze fennálló adósságaid rendezése is, hiszen a legtöbb hitelező nem fog számodra hitelt adni, ha aktívan rajta vagy a KHR-listán. 

Ha jelzáloghitelt veszel fel, fedezetre is szükséged lesz. A pénzintézetek többsége Magyarország területén lévő, teher- és igénylésmentes, önállóan forgalomképes, végleges műszaki és rendezett tulajdoni állapotú ingatlant vagy ingatlanokat fogad el fedezetként, melynek tulajdonosa magánszemély. Fizetőképességed mellett fontos hitelbírálati tényező lehet a hiteled fedezetként felajánlott ingatlan(ok) értéke is. Fontos figyelembe venned, hogy az üzleti típusú vagy vegyes funkcióval ellátott ingatlant nem minden bank fogadja el!

Várható kockázatok és szükséges óvintézkedések

Érthető módon téged is elriaszthat a hitelfelvételtől a devizahitelesek elmúlt években zajló kálváriája, de tudnod kell, hogy míg 2008 előtt a devizahitelek, és azon belül is a svájci frank alapú hitelek kihelyezése volt jellemző, azaz komoly árfolyamkockázattal, ráadásul változó kamatozással vette fel hiteleit a magyarok jelentős része, ma a devizakockázat nélküli forint hitelek, ráadásul a fix kamatozású kölcsönök vannak többségben. 

Ha a fentebb felsorolt feltételek alapján hitelképes vagy, és tudod, hogy az elérni kívánt cél érdekében megéri a hitel terheit vállalnod, a továbblépés előtt alaposan gondold végig, hogy a felvenni kívánt hitelösszeg hitelkalkulátorunk segítségével kalkulált várható törlesztőrészletei fognak-e számodra bármilyen gondot okozni, ha figyelembe veszed egészen biztosan várható bevételeidet, valamint a szokásos, rendszeresen várható kiadásaidat. Gondold végig azt is, mi történik, ha valamiért megemelkednek a havi törlesztőrészletek, és ennek alapján dönts arról, hogy fix vagy változó kamatozású hitelt igényelj.

Minden esetben járj el körültekintően a nagyon akciósnak hirdetett hitelekkel kapcsolatban, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a hirdetmény felületes átfutásával minden jelenbeli és jövőbeni költségről értesülhetsz. A megalapozott döntéshez ne felejtsd el igénybe venni ingyenesen használható hitelkalkulátorunkat, hiszen használatával számos nem kívánt bosszúságtól megóvhatod magad.


Hitelfelvétel értékelés: 4.5/5 közül 829 szavazat.
Dr. Kékesi Raymund Dr. Kékesi Raymund
Szerzőnk hat évig egy piacvezető pénzügyi tervező és tanácsadó cégnél dolgozott, előbb tanácsadóként, majd egy szakmai csoportot vezetve. További információk...

Üzemeltető

Hitelkalkulátor Coolfinance.hu:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
A társaság nem kínál semmilyen pénzügyi terméket.

A portálról

Coolfinance.hu egy hitelkalkulátor oldal. Számunkra érték az átláthatóság és a hiteles információ. Segítünk kiválasztani a neked megfelelő hitelt.